Nedeljni blogpost

(Iliti blogpost bez pametnog imena :D)

Relativno skoro sam na twitteru, vođena unutrašnjom dilemom, postavila pitanje šta raditi sa svim onim viškom linkova i predivnih slika na koje nabasam na internetu a nemam vremena/inspiracije/reči da ih detaljno opišem na blogu? Da li da otvorim Facebook page pa tu svakodnevno delim interesantne linkove, ili tumblr mikro blog, posterous možda? Kao i uvek tviteraši su bili više nego brzi i efikasni i preporučili mi tumblr, ali će ta ideja za sad ostati neiskorišćena. Umesto nje, uvodim novu kategoriju na blog, pod (priznajem, krajnje neinventivnim) nazivom Od svega po malo.

U tim postovima biće miks zanimljivih stvari sa kraćim opisom i naravno linkovima, a plan je da bude nedeljnog karaktera, odnosno pokušaću da vas redovnije obaveštavam o svim divotama koje sam pronašla. A poslužiće i kao redovno čišćenje draft postova, sad me sramota da kažem koliko se toga nakupilo :D.

Pa, da započnemo tradiciju…

Urban Picnic

Eco friendly materijal, šašava ideja i super prezentacija… kartonskih kutija za piknik. Da, dobro ste čuli, piknik :). Iako sam ja verovatno poslednja osoba koju biste vodili na izlet na ćebencetu (imam abnormalnu fobiju od bilo čega insektolikog), ovo mi deluje kao super ideja za ljude koji to vole. Super dizajnirane, Boxsal kutije dolaze u par modela, sa sve unutrašnjim pregradama  i posuđem od biorazgradivog materijala.

picnic boxes

IKEA cookbook

Leyla je pre neki dan pisala (ovde) o nekim divnim receptima i savršenim slikama hrane od kojih vam polazi voda na usta. Za ove “moje” recepte će vam trebati malo veća mašta da biste od njih ogladneli na prvi pogled. U pitanju je Ikein kuvar, za čije je potrebe fotograf Carl Kleiner slikao potrebne namirnice, umesto gotovog jela. Prilično simple, baš u Ikeinom fazonu, pod sloganom Homemade is Better.
PS. Obavezno skoknite i na sajt Carla Kleinera, svašta nešto zanimljivo možete naći tamo.

ikea cookbook

Shadow art

Umetnost od senki, grafiti od senki… sve mi nekako zvuče kao nesrećan prevod na srpski, tako da ću pustiti  sliku da govori sama za sebe, a ako vam se sviđa ideja više slika možete pogledati na ovoj adresi.

shadow art

Ovo je bilo Od svega pomalo, deo prvi. Sledeći put možda malo manje priče, više slika… videćemo :) Kako vam se dopalo za sad?

9 responses

  1. Jako mi se dopadaju sve teme koje su ti zapale za oko. Cini mi se ipak da bi bilo lakse i preglednije da napravis od svake poseban post, pa neka je i tako kratak, simpa, mali info za “šarene strane”. Ili, ako pravis jedan, tipa tips of the week, onda možda da nadješ neku zajedničku nit, da ih makar malo elementarno povežeš. Smislila bih i neki malo sexiji naslov ;)
    No, ko što rekoh, odličan izbor, takoreći poslastice :)

  2. @Jelena Hvala za savete! Da, biće i tematskih postova, ali ne mogu da obećam da će biti uvek jer nisu baš svi lagani za kategorizaciju… A pošto mi ne fali materijala za pisanje nego samo inspiracije za reči kojima ću da ih opišem, rešila sam da uvedem ove “kratke ali slatke” postove, da ne bih pravila toliku pauzu u pisanju kad mi već ne ide.
    A otvorena sam za predloge za naslov, već rekoh da nije nešto maštovit :)

    @Marko, Verkić Hvalaa :)

  3. Jao sto mi je super ovaj shadow art! Ideja, realizacija, sve…

    Cekamo sledeci post. Nestrpljivo. A onda cu da te preslisam koliko ih jos imas u drafts :P :*

Comments are closed.