Behind the scenes

Ljudima je ovo uglavnom nepoznato, ali ja sam dobar deo svog detinjstva provela na sceni. Balet kao klinka, klasičan ples i stalna takmičenja kao malo starija klinka, i nekoliko glumačkih predstava kao malo malo starija klinka. I od svega toga, najviše pamtim onaj osećaj iza scene. Kada je nivo uzbuđenja 150%. Kada sve šuška od organizacije, dodavanja, finalnih provera, fokusiranosti. Taj osećaj pamtim i 15 godina kasnije, jače od onog koji nastaje na samoj sceni.

I u tome svemu tražim objašnjenje mojoj opsednutosti “behind the scenes” videima. Jer nema veze da li je to How it’s made emisija o gumicama za brisanje, bloopers video iza scene omiljene serije ili stvaranje muzičkog albuma (za neupućene, ovaj video me je za bukvalno par dana pretvorio u strastvenog Beyonce fana), ja ih sve volim. U celoj toj zbirci, ti muzički su mi posebno dragi, možda zato što je to jedna od oblasti sa kojom apsolutno nemam dodirnih tačaka. Taj proces stvaranja i ludačke energije je pored Beyonce inspirisalo i post o Joss, a sada inspiriše ovaj i pravi od mene novog fana Celine Dion.

Neke njene pesme su mi posebno drage i nose emociju tih nekih davnih dana i prvih ljubavi, ali je nekako nikad nisam uvrstavala nešto posebno u svoje playliste. Dok, pogađate, nisam naišla na behind the scenes videe :).

Pogledala sam ih dosad više puta. Dokumentarac o njenim nastupima u Las Vegasu:

dokumentarac o novoj turi nastupa u Las Vegasu, par godina kasnije:

i scene iz studija tokom snimanja poslednjeg albuma. Otkriće da je radila duet sa Ne-Yom i ima pesmu koju je napisala Sia, samo dokazuje kolika je kraljica.

Ovaj je samo jedan od omiljenih. Ima i ovaj, i ovaj, ma zapravo ceo njen YT kanal. Uživanje zagarantovano :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *